Frågor o svar

Några frågor ?

Här nedan kan du läsa lite om olika frågor som kan dyka upp inför eller efter en fotografering.

 

F. Vad bör jag tänka på inför en fotografering?

 

När det gäller nyfödda och barn i olika åldrar så tipsar jag alltid om att barnet bör ha ätit innan fotograferingen så den har lätt att sova/fokusera under sessionen. Lite större barn brukar ha väldigt mycket energi så det vore bra om man kunde ta med någon favoritleksak så att de kan sitta stilla under en liten stund. Alternativt om ni funderar ut någon bra låt som barnen gillar så att vi kan ha roligt under fotograferingen. När det gäller klädsel vid barn/syskon eller familjefotograferingar tipsar jag om att man bör klä sig enhetligt i ljusa/enfärgade kläder för att det inte ska stjäla så mycket fokus från motivet. Ta gärna med olika ombyten så att vi kan variera lite.

 

Till barnfotografering har jag lite olika rekvisita att använda, bland annat en mini speeder gåbil för barn 1-3år, äppellåda, vit liten pall, små luvor och blöjskydd till de minsta, fårskinnspläd (fejk) och lite annat smått och gott.

 

F. Hur går en bokning till?

Ni går in under tidsbokning och skickar ett mejl, där fyller ni i lite uppgifter, bland annat vilka modellerna är, ålder och önskan av färg på bakgrund så att jag kan förbereda detta i förväg om ni vill ha studiobilder.

 

 

F. Hur lång leveranstid är det på bilderna?

 

Det tar ca 1-2 veckor att gå igenom bilderna, när bilderna är färdiga får ni en länk till ett eget webalbum där ni kan se bilderna i lugn och ro hemma. Bilderna ligger uppe i 7 dagar och sedan tas de bort från internet.

 

F. Får man använda bilderna hur man vill på internet?

 

Ja men med vissa restriktioner. När en bild publiceras på internet så ska mitt företagsnamn eephoto.se nämnas som fotograf.

 

F. Får man använda bilderna i födelsedags/dopannonser i tidningen?

 

Samma sak gäller även här, man får endast publicera bilder i tidningar om mitt företagsnamn eephoto.se nämns som fotograf, man får däremot inte lämna ut bilderna till tredje part för att publicera i artiklar eller liknande. Vill tidningar använda mina bilder ska man kontakta mig först på: info@eephoto.se

 

F. Kommer bilderna från fotograferingen att publiceras på din hemsida/facebooksida?

 

Inför varje fotografering skriver vi på ett avtal vad som gäller för båda parter, hur man får använda bilderna på webben och inte. Detta tycker jag som fotograf känns tryggt att ha med mig i framtiden så att man kan titta tillbaka på vad som har avtalats.

 

F. Om man får förhinder och måste avboka/omboka tiden, vad gäller då?

 

Avbokning ska ske senast 24 timmar innan bokningstiden, bokar man om tiden tas inte någon avgift ut. Sker avbokning senare än 24 timmar innan fotograferingen faktureras halva kostnaden för sessionen.