Om mig

Vem är bakom kameran?

 

Jag som startat och driver ee-photo heter Elin Ekroos och är född och uppvuxen i Norberg, jag brinner för hästar & fotografering.

 

Direkt när jag gick ut gymnasiet och började jobba så köpte jag en systemkamera för min första lön, det blev en canon eos 500d med standardobjektivet på 18-55 mm. På fritiden ägnar jag mycket tid i stallet med mina hästar, därför föll intresset för fotografering av hästhoppning rätt naturligt eftersom att jag har tävlat själv när jag var yngre och jag älskar att komma ut och träffa människor.

Varför ska ni välja mig?

 

Jag är positiv & glad, är väldigt tålmodig när det gäller att umgås med barn och djur, dessutom är jag väldigt barnkär och djurvän så jag gosar gärna med de små liven. Jag älskar att föreviga barn, familjer och lyckliga stunder i livet. Jag brinner för fotografering och lägger ner all min lediga tid på att göra andra nöjda.

Min ena häst jag haft i 16år. Min hund som fyller 10år i mars-18

Min historia

 

2009 - Inköptes min första systemkamera, Canon eos 500D med standard objektivet 18-55mm. Fotograferade mest naturbilder bara för att jag tyckte det var roligt.

 

2011 - Började mitt stora intresse för hästhoppning och fotografering ta fart, varenda helg åkte jag runt både lördagar och söndagar. Träffade folk, oftast var det bra väder och jag älskade att lära mig nya saker inom inställningar som har med ljus och väderförhållanden att göra.

 

2013 - Uppdaterades kameran till en bättre och snabbare modell. Canon eos 5D mark III fick flytta hem till mig, tillsammans med den har jag en del olika objektiv: 50mm f/1,8, 16-35mm f/2.8, 24-70mm f/2.8, 24-105 f/4.5, 70-200mm f/2.8.

 

Under detta år köpte jag även in min första studioutrustning, vit bakgrund med 2st blixtar, softbox och paraply.

 

2014 - Detta året valde jag att ta en paus från allt vad fotografering innebar, jag jobbade heltid måndag-fredag och fotograferade på helgerna. Det blev för långa dagar och jag fick ingen tid till att koppla av, har haft alldeles för höga krav på mig själv under denna period.

 

2017 - Nytändning, mer peppad än någonsin att packa fram kameran igen. Lusten för fotografering tog fart efter sommaren, när vi bestämt oss för att renovera i studion och satsa fullt ut på studiofotograferning. Jag valde även att vidga mina vyer lite och köpte in en svart bakgrund så att mina kommande kunder ska kunna välja att variera sig lite. Har även lite olika modeller av bakgrund med trä/panel motiv, både ljus och lite mörkare mest avsett för små barn. Köpte in en del ny rekvisita till studion, bland annat kläder till nyfödda och en speedcar gåbil till 1-3åringar. Detta kommer att byggas på med tiden.

 

Min verksamhet

Då jag har bestämt mig för att satsa helhjärtat på detta från och med Januari 2018 så kommer jag att starta min verksamhet med hjälp av frilans finans. Det betyder att jag är egenanställd via dom utan att bedriva eget företag. Jag lämnar in mina uppgifter till dom och sedan får kund en faktura därigenom. På så sätt sköter dom min skatt- & momsdeklaration efter varje uppdrag. För er som vill läsa mer om hur det funkar kan göra det här: https://www.frilansfinans.se/

 

Nödvändig information

Jag har min fotostudio vid, Hackspettsbacke 1B i Norberg, har egen bil och körkort så att jag kan ta mig hem till kunder för att utföra fotograferingar, tar ut en milersättning på 35:-/mil utanför kommungränsen. Under fliken bra att veta kan ni läsa lite mer om vad man bör tänka på inför en fotogrfaering, man kan även skicka ett mail till info@eephoto.se om man har några frågetecken. Ser fram emot att höra ifrån er!