Om mig

Vem är bakom kameran?

 

Jag som startat och driver ee-photo heter Elin Ekroos och är född och uppvuxen i Norberg, jag brinner för hästar & fotografering.

 

Direkt när jag gick ut gymnasiet och började jobba så köpte jag en systemkamera för min första lön, det blev en canon eos 500d med standardobjektivet på 18-55 mm. På fritiden ägnar jag mycket tid i stallet med mina hästar, därför föll intresset för fotografering av hästhoppning rätt naturligt eftersom att jag har tävlat själv när jag var yngre och jag älskar att komma ut och träffa människor.

Varför ska ni välja mig?

 

Jag är positiv & glad, är väldigt tålmodig när det gäller att umgås med barn och djur, dessutom är jag väldigt barnkär och djurvän så jag gosar gärna med de små liven. Jag älskar att föreviga barn, familjer och lyckliga stunder i livet. Jag brinner för fotografering och lägger ner all min lediga tid på att göra andra nöjda.

Min ena häst jag haft i 16år. Min hund som fyller 10år i mars-18

Min historia

 

Jag har fotograferat från och till sedan 2009 då jag köpte min första systemkamera, det blev en Canon eos 500D med standard objektiv 18-55mm. Det var mest naturbilder som blev motivet då jag tog en promenad med hunden. 2011 föll intresset för hästhoppning på plats, då jag tävlat själv i tidig ålder och tycker om att träffa människor så blev detta en väldigt bra sysselsättning. Jag åkte runt på sommaren, i stort sett varje helg var jag upptagen både lördagar & söndagar genom att åka runt i västmanland och södra dalarna på hästtävlingar.

2013 uppdaterades kameran till en bättre och snabbare modell, en fullformatare. Canon eos 5D mark III fick flytta hem till mig, tillsammans med den har jag en hel del olika objektiv: 50mm f/1.8, 16-35mm f/2.8, 24-70mm f/2.8, 24-105 f/4.5, 70-200mm f/2.8. Under detta år köpte jag även in min första studioutrustning i form av 2st studioblixtar och en vit pappersbakgrund. 2017 bestämde vi oss för att renovera studion, vi har bytt plats vägg i vägg med var jag var förut, målat om och byggt in mig så att vi har en egen ingång till studion. Detta år bestämt jag mig även för att köpa in ännu en bakgrund, denna gång i svart färg för att kunna variera bilder lite. Jag har även lite andra, mindre modeller av bakgrunder avsedda för små barn, både ljus och mörkt bakgrund med träplankor. Detta år köpte jag även in lite ny rekvisita till studion, bland annat 3 olika klänningar och en tyllkjol till gravidfotografering, små klädesplagg & blöjskydd till nyfödda, två olika tyllkjolar och en speedcar till barn i 1-3års ålder. Detta kommer att uppdateras och byggas på löpande med tiden.

Klicka på bilderna för att se dem i större format.

Min verksamhet

Då jag har bestämt mig för att satsa helhjärtat på detta från och med Januari 2018 så kommer jag att starta min verksamhet med hjälp av frilans finans. Det betyder att jag är egenanställd via dom utan att bedriva eget företag. Jag lämnar in mina uppgifter till dom och sedan får kund en faktura därigenom. På så sätt sköter dom min skatt- & momsdeklaration efter varje uppdrag. För er som vill läsa mer om hur det funkar kan göra det här: https://www.frilansfinans.se/

 

Nödvändig information

Jag har min fotostudio vid, Hackspettsbacke 1B i Norberg, har egen bil och körkort så att jag kan ta mig hem till kunder för att utföra fotograferingar, tar ut en milersättning på 35:-/mil utanför kommungränsen. Under fliken bra att veta kan ni läsa lite mer om vad man bör tänka på inför en fotogrfaering, man kan även skicka ett mail till info@eephoto.se om man har några frågetecken. Ser fram emot att höra ifrån er!