Fotografering
Barnfotografering

Till mig kan ni komma för att fotografera både utomhus eller inne i in studio. En studiofotografering kan ske under hela året, både dagtid och kvällstid. Där är man inte beroende av ljuset på samma sätt.

Portfolio

Barnfotografering
Barnfotografering
Barnfotografering
Barnfotografering
Familjefotografering
Barnfotografering
Barnfotografering
Barnfotografering
Barnfotografering

Så går det till

Bokning av fotografering

Skicka en bokningsförfrågan längst ned på denna sida, skriv med önskat datum och tid för fotograferingen, t.ex förmiddag eller eftermiddag så återkommer jag med lediga tider i närheten av erat önskemål. Betalning av fotografering sker i förskott för att garantera er den bokade tiden. Ombokning pga sjukdom eller dåligt väder är en självklarhet.

Om ni väljer att fotografera i studion så önskar jag veta i förväg vilken bakgrund ni vill ha till era bilder, i dagsläget finns det vit, svart och tegelvägg med trägolv att välja mellan, ni ser bild med vit och tegelvägg här ovan under portfolio.

 

Vid barnfotografering önskar jag veta namn och ålder på barnen för att på bästa sätt kunna förbereda mig så skriv gärna med det i meddelandet.Inför fotograferingen

Ni kan förbereda er på olika sätt beroende på vilken typ av fotografering som ni har bokat. När det gäller barn så är det bra om de har ätit och sovit ordentligt innan fotograferingen, tänk därför på att inte boka en för tidig tid så att ni får stressa med måltiden. När det gäller mindre barn kan man tänka på att ta med någon favorit bland barnets leksaker där hemma för att lätt kunna fånga uppmärksamhet under fotograferingen. När det gäller klädval så brukar jag tipsa om enkla färger och gärna så lite mönster som möjligt för att detta inte ska stjäla fokus i bilderna, vid syskonfotografering är det väldigt fint att matcha färger på något sätt. 

 


Under fotograferingen

När det är dags för fotografering kan jag behöva lite hjälp från dig som förälder i vissa situationer. Ibland räcker det med att stå bakom min rygg och göra lite roliga grimager eller toka sig lite för att få barnen att skratta och ibland kan man behöva hoppa och dansa lite. Det är lite olika beroende på hur barnen är. Ibland går det bra utan föräldrarnas hjälp men blyga barn kan behöva lite stök och skoj av någon som de känner sig trygg med för att slappna av.

 

Vi använder oss av en del rekvisita som finns att låna, trälådor, pallar, korgstol, plädar m.m. Vill man ta med sig egen rekvisita så går det självklart bra.

Jag tar aldrig till några stela poser utan försöker busa fram ett naturligt leende så att vi ska ha en rolig stund tillsammans och ni ska gå därifrån med ett varmt minne.

 


Efter fotograferingen

När fotograferingen är över tar det ca 7 dagar att gå igenom alla bilder beroende på om det är hög- eller lågsäsong. Under högsäsongen är det något fördröjt.

 

Jag bearbetar bilderna i datan genom att förbättra ljus och kontraster så att de ser enhetliga ut. När bilderna är färdiga bjuder jag in er till ett album på webben där ni enkelt kan se  dessa hemma i lugn och ro och välja era favoriter.  Skulle ni vilja köpa till fler digitala bilder eller produkter så faktureras detta i efterhand och fakturan ska vara betald innan leverans sker.

Prislista 2019

Barnfotografering

Fotografering: 3250 kr

En fotografering hos mig ska vara en upplevelse utöver det vanliga.
Därför har jag gjort om mitt koncept helt för 2019 och detta har varit väldigt uppskattat hittills.♥  1 timme fotografering
♥  20 st digital bilder 
♥  1 st canvastavla 30x40cm inkl upphängning

♥  Fri ombokning vid sjukdom eller dåligt väder.
♥  Personligt album på webben så att ni kan välja era favoriter hemifrån, 
♥  Fritt inträde till Leos lekland till ett värde av 500 krPaket med extra bilder

♥ 1 st extra digital bild 200kr/st
♥ 5 st extra digitala bilder 650 kr
♥ 10 st extra digitala bilder 950 kr

Tillval
Blomkrans (liten) - 150 kr

Blomkrans (stor) - 300 kr

Färdiga produkter

Canvas tavlor inkl upphängning

Canvasduk uppspänd på svensk kilram av furu.
Papprets kvalitet förstärker bilden och ger en känsla av lyx och exklusivitet.

30x40 cm - 990 kr
50x70 cm - 1350 kr
70x100 cm - 1950 krSMASH THE CAKE: 3600kr
Gillar du att göra något utöver det vanliga? Har ni en blivande 1-åring där hemma och vill
minnas första födelsedagen lite extra? Då är detta koncept något för er.♥  1 timme fotografering (traditionella porträtt och tårtkalas)
♥  20 st digitala bilder
♥  1 st canvastavla 30x40cm inkl upphängning

♥  Vimplar och ballonger att pynta med till tårtkalaset
♥  Tårta i matchande färg
♥  Fri ombokning vid sjukdom eller dåligt väder.
♥  Personligt album på webben så att ni kan välja era favoriter hemifrån.

♥  Fritt inträde till Leos lekland till ett värde av 500 kr

Vill du boka en fotografering eller har du några frågor som du vill ha svar på?

Fyll i formuläret nedan för att skicka en bokningsförfrågan.

Bokningsförfrågan

 
 
 
 
 
 

Vanliga frågor och svar

♥ Om man vill boka en fotografering till sitt barn under första året i livet när rekommenderar du att man ska göra det?
När det gäller att fotograferas hos mig så tar jag emot barn från ca 6 månader och framåt, detta för att man ska ha bäst variationsmöjligheter i bilderna. Jag brukar rekommendera att boka en tid från att barnet lärt sig sitta för då kan man ta både sittande och liggande bilder.

♥ Kan man inte boka nyföddfotografering hos dig?

Nej, jag har valt att specialisera mig på barn mellan 1-3 år. Det går självklart bra att komma till mig för andra uppdrag men nyfödd har jag valt att plocka bort från mitt utbud då detta inte håller sig inom tidsramen för mina fotograferingar. Vill ni ha tips på annan nyföddfotograf så kontakta mig gärna så hjälper jag er med kontakt. 

♥ Vad ska barnet ha på sig under fotograferingen?
Jag brukar rekommendera ljusa, neutrala färger för att kläderna inte ska stjäla fokus i bilderna, det är även fint att ta nakenfisbilder i studion. När det gäller syskonfotograferingar så är det väldigt fint att matcha färgerna på kläderna för att visa en mer samhörighet till varandra.

♥ Vad händer om det inte skulle gå att genomföra fotograferingen pga att mitt barn inte kan sitta still?
Jag har som mål med en fotografering att vi fotar ca 30 min, den övriga tiden går åt till att roa, jaga och leka med barnet. Allt är på barnens villkor, det får man inte glömma. Det händer sällan att dessa 30min är sammanhängande utan vi fotar några bilder, tar en paus så barnet får röra lite på sig sedan fotar vi några bilder igen. Detta har jag fått väldigt mycket beröm för med mitt tålamod, jag ser inte detta som ett problem utan att man måste göra det bästa av hur situationen är. 

♥ Mitt barn gör inte som jag säger, hur löser vi det?
När ni kommer till mig så ska det vara en avslappnad känsla för dig som förälder. Jag kräver inte att ni ska säga till era barn att göra si eller så, den uppgiften kan jag ta på mig. Ofta så lyssnar barnen bättre på fotografen då det blir lite skrämmande för dom när en främmande människa säger vad de ska göra.

♥ Om mitt barn skulle ha en dålig dag och inte vill fotograferas hur gör vi då?
Märker vi efter ca 20 min att det absolut inte går, barnet är för trött eller har vaknat på fel sida. Då bryter vi helt enkelt och bokar in en ny tid kostnadsfritt. Man kan som sagt inte styra över barn och det måste få vara på deras villkor, går det inte ena dagen då får man prova en annan dag

♥ Hur lång tid tar det innan man får bilderna?

Det tar ca 7 dagar för mig att gå igenom alla bilderna sedan får ni en länk till ett personligt album på webben där ni kan gå in och välja ut era favoriter. Närmare instruktioner hur det går till får ni i mejl samtidigt som länken. Tiden kan variera någon dag beroende på om det är hög eller lågsäsong. Albumet ligger synligt på webben i 7 dagar så ni kan välja bilder i lugn och ro hemifrån. Hur lång tid det tar innan ni har bilderna hos er beror lite på hur lång betänketid ni behöver ha. Efter att jag fått ert urval tar det ca 14 dagar att få klart tavlan så jag skulle säga 2-3 veckor efter ert urval.

♥ Får man använda bilderna på nätet, facebook, instagram m.m.?
Ja det får man göra, vi skriver ett avtal under fotograferingen där det framgår vad ni och jag får använda bilderna till. Vid publicering på internet ska mitt företagsnamn Elin Ekroos photography nämnas i anslutning till bilden.


♥ Hur betalar man fotograferingen?

Fotopaketet betalas i förväg för att garantera er bokning. Den ska vara betald senast 14 dagar innan fotograferingen. Ej betald faktura = ej bokad tid. Vill ni köpa till fler digitala bilder eller produkter så faktureras detta i efterhand.


♥ Går det inte att boka en fotografering och bara köpa en bild?

Självklart, jag skräddarsyr priser och paket efter era önskemål. Prislistan som jag har är mer för de som vill ha ett färdigt paket och veta vad de får när de bokar en fotografering hos mig. Skicka en förfrågan så återkommer jag med prisuppgifter för ditt uppdrag.

♥ Hur länge är presentkortet på Leos giltigt?
Från att jag beställer presentkortet så är det 2-års giltighetstid så ni behöver absolut inte använda kortet det första året om ni vill att lillen ska hinna växa till sig lite och få mer spring i benen. 

♥ Vad kan man förvänta sig av ett besök hos dig?
Glädje, humor, lek och bus. Jag brukar börja varje fotografering med lite uppvärmning i form av dans och sång till favoritmusiken. Därför skulle jag uppskatta att man skickar över lite förslag på barnens favoritlåtar så att jag kan göra iordning en spellista så att barnen får en igenkänning när de kommer till mig, detta hoppas jag kunna göra dom mer avslappnade och roade.